Ezoterikus adatbázis, ezoterikus kereső, ezoterikus névjegyzék, ezoterikus szolgáltatók, klubok, iskolák, szervezetek. Utoljára frissítve: 2005.11.07

   
 
Főoldal
Egyéni szolgáltatók
Klubok, iskolák
Cikkek, publikációk
Programok
Magunkról
Kapcsolat
Fórum
 
 
  Cikkek, publikációk, riportok
Keresési feltételek, sorrend megadása
Szerző:  Megjelenés szerint 
Ki gyógyítja a gyógyítót, avagy a segítő szindrómáról
Dátum: 2006-05-19, Szerző: Simon Katalin Dr.
Manapság egyre többen vannak, akik különböző képességeik, tehetségeik révén mások segítésével keresik a kenyerüket. Ide tartoznak az ápoló(nő)k, orvosok, tanító(nő)k, óvónők, szociális munkások valamint a természetgyógyászat és ezotéria területén dolgozó segítők egyaránt. A veszélyeztetettek között találhatjuk a gyermeküket egyedül nevelő édesanyákat és a háztartásbelieket is.
Reflaxáció
Dátum: 2005-12-18, Szerző: Pozsgai Éva
A reflaxációs kezelés kapcsán szeretnék elmélkedni egy kicsit az egész-ségről.
„Templom a természet…” Baudelaire versével kezdődik az a meditációs hanganyag, amelyet a kezelés egy részénél használunk.
Templom a Természet, és templom a testünk is. Sok helyen hallható, használják azt a kifejezést, hogy a test a lélek temploma. A templom Szent Hely, tiszteletet érdemel. De vajon tiszteljük-e eléggé ezt a templomot? Megadunk-e neki mindent, amit megérdemel, és elkerüljük-e, hogy nem odavaló dolgokat vigyünk be? Tegyük kezünket a szívünkre: felelhetünk-e erre a kérdésre tiszta lelkiismerettel igennel?

A hagyomány, mint a javas út kiindulópontja
Dátum: 2005-11-26, Szerző: Javas Hagyományőrző Kör
"Az ármánytól meg lehet szabadítani a világot, ha az ember kiűzi a saját testéből, mert az ármány lakóhelye a földön a test. Ha tehát az emberi testben nem talál nyugalmat, kitakarodik a világból. De amíg akár a legkisebb démon is helyet talál magának az emberi testben, addig az ármány is itt marad a földön." (zoroasztriánus szöveg)
Grafológia a gyakorlatban
Dátum: 2005-09-29, Szerző: Kröell-Dulay Emőke
Az írás, mint emberi megnyilatkozás, kifejezés. Minden papírra vetett vonal elárulja az egyént, kifejezi az akkori lelkiállapotát. Sok-sok apró jelből a szakember megállapítja az író – duktor – személyiségrajzát, jellemét, egyéniségét. Már a papír és írószer választása is meghatározható.

Vonalas papírra azok az emberek szeretnek írni, akik támaszt keresnek, nem elég önállóak. Ez abban az esetben érvényes, ha a betűk „ülnek” a vonalon. Sima papírt a szabadság kedvelők, önállóságukat nem feladó, nehezen keretek között tarthatóak választanak. Kedvelik a művészetet, - sőt, művelik is azt -, döntéshelyzetben sikeresen megoldják a feladatot. Makacs, kreatív emberkék. Fontos, hogy elismerjék munkájukat, tudásukat. Ezt megerősítik a szokásosnál nagyobb kezdőbetűkkel.

Alapfogalmak a spiritualitásban I.
Dátum: 2005-09-13, Szerző: Bogár Iván Balázs
Talán nem túlzás azt állítani, hogy korunkban nagy mennyiségben és ellenőrizetlenül áramlanak felénk az ezoterikus, spirituális tanokkal foglalkozó könyvek, kiadványok, tanfolyamok és előadások. Ezek egy része kétségbevonhatatlanul értékes munka. Sajnos ebből van kevesebb! A nagyobb részt azok a munkák teszik ki, melyek árulkodnak ugyan valamilyen tudásról, de csak a felszínt kapargatják (vagy még azt sem).
Stresszelő világ – tényleg tehetetlenek vagyunk?
Dátum: 2005-08-31, Szerző: Simon Katalin Dr.
Ma már az átlag ember is tisztában van azzal, hogy stresszelő világban élünk, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is jelent a stressz reakció, és mit tehetünk ellene. Elmondhatjuk, az élet fennmaradásának alapvető módja, hogy képesek legyünk alkalmazkodni a környezet változásaihoz. Ez nem csak az emberekre igaz, hanem az olyan alacsonyrendű élőlényekre is, amelyeknek még idegrendszerük sincs. A változásokra való reakciót a magyar származású tudós, Selye János, stressz reakciónak nevezte. Az ő meghatározása szerint a stressz reakció a „test nem specifikus válasza a testet ért igénybevételekre”.

« vissza az előző oldalra